EDENTATIA TOTALA PDF

The PDF file you selected should load here if your Web browser has a PDF reader plug-in installed (for example, a recent version of Adobe Acrobat Reader). Camp edentatie totala maxilara si edentatie termino-terminala mandibulara. Pacienta cu edentatie partiala la arcada superioara si edentatie totala la arcada inferioara. Caz rezolvat cu proteze clasice respectiv lucrare partiala fixa la.

Author: Dizil Akinotaxe
Country: Luxembourg
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 9 April 2009
Pages: 369
PDF File Size: 4.59 Mb
ePub File Size: 13.79 Mb
ISBN: 320-4-91876-511-6
Downloads: 44785
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Taugal

Conditii bune de tratament protetic, insa contractia brusca a muschilor in unele cazuri poate duce la esec. Linia oblica externa reprezinta locul de insertie a muschiului buccinator.

Astfel titala confectionata baza lingurii individuale. Baza protezei prezinta 2 suprafete: Tipul III Apofiza alveolara este atrofiata esential in sens lateral si mai putin frontal, datorita faptului ca dintii laterali au fost pierduti mai timpuriu decit cei frontali.

Daca aceste formatiuni sunt pronuntate, au versante paralele intre ele, atunci favorizeaza retentivitatea protezei si invers, daca au un volum redus sau sunt caracterizate prin absenta oricarui relief, reprezinta un factor negativ in stabilizarea protezelor totale.

Marginea orala este mai subtire, comparativ cu cea vestibulara si nu depaseste linia oblica interna, in caz contrar din cauza miscarii protezei de pe campul protetic pot aparea ulceratii ale mucoasei la acest nivel. Copyright and License information Disclaimer. Tipul II Prezenta unei apofizei alveolare late, din cauza atrofiei medii depasind putin nivelul boltii palatine. ecentatia

ddentatia Tratament protetic este nefavorabil. Therefore, not by coincidence, since the dawn of dental medical science, the condition of complete edentation has been a test and a challenge for the specialists and school founders in the field of prosthetic treatment of these pathologies. Dupa Kller se deosebesc 4 tipuri de atrofii alveolare mandibulare: Reviewed by Sever Popa.

  BOSS DR5 PDF

E Gavrilov considera ca rezilienta mucoasei depinde mai mult de numarul vaselor sangvine ale fibromucoasei. In caz de toala atrofie pronuntata, cand nivelul apofizei alveolare se gaseste la nivelul orificiului mentonier, la compresia bazei protezei pot aparea dureri. Baza protezei acopera toata suprafata cimpului protetic transmitind presiunile masticatoare substratului osos prin intermediul fibromucoasei cimpului edentaatia.

Proteza Totala este un corp fizic rigid si rezistent la actiunea presiunilor masticatoare, utilizata in terapia edentatiei totale cu scopul restaurarii arcadelor dentare si a functiilor dereglate ale sistemului stomatognat.

Punem amprenta pe masuta vibratorie, pe portiunea cea mai proeminenta a amprentei se prelinge pasta de ghips preparata. Proteza total elementele componente, caracteristica. Aceasta zona permanent este traumatizata de marginea protezei, implicand corijari multiple. Particularitile de confecionare din acrilat termopolimerizabil a lingurilor individuale de amprentare.

Elaborarea Metodica Nr 9 Download Report. Creasta apofizei alveolare este rotunjita si favorabila pentru baza protezei, deoarece impiedica microexcursia protezei ce poate avea loc la miscarea mandibulei.

Proteza totala este alcatuita din: In locurile unde fibromucoasa imobila are un strat submucos mai abudent, ea are proprietatea edentatja a fi comprimata in directie verticala, avind deci insusirea de rezilienta, calitate favorabila pentru tratament protetic. Laborator transformarea machetei in proteza, prelucrarea, slefuirea si lustruirea. Sunt 2 tipuri de linguri: Clinic proba machetei protezelor totwla.

Adaptarea placii din ceara incepe din mijlocul boltii palatine trecand treptat pe centrul apofizei alveolare si pe versantul vestibular al ei. Grosimea bazei nu este uniforma. Clinic aplicarea protezei pe cimpul protetic.

Elaborarea Metodica Nr 9

The author has taken a valuable contributory role, writing for students and consultants a pragmatic, useful and enlightening book on the morpho-functional, clinical and therapeutic conditions of complete edentulous patients. Modelul este pregatit ca si in cazul realizarii lingurilor din ceara, fiind initial izolat cu substante folosite la izolarea tiparelor. Lingurile de amprentare cu ajutorul acestora se obtin amprente, wdentatia un suport rigid, rezistent, nedeformabil pe care se depune materialul de amprentare edentatix se plaseaza pe campul protetic.

  LA HIJA DEL CAPITAN VALLE INCLAN PDF

Tratament protetic este cel mai favorabil. Elaborarea metodica nr edentztia. Dintii artificiali sunt confectionati sub forma de garnituri; pe fiecare placuta a garniturii sunt indicate: Este necesar de-a nu admite subtierea placii ce poate conduce la micsorarea rezistentei lingurii individuale.

Laborator fixarea complexului model-sablon in ocluzor sau articulator si realizarea arcadelor dentare.

In cazul in care este exprimat impiedica tratamentul protetic. Elaborarea Metodica Nr 13 Documents. Elaborarea Metodica Nr 15 Documents. Se realizeaza pentru fiecare maxilar cat si pentru realizarea concomitent a amprentei de pe ambele maxilare in pozitii de intercuspidare maxima. Apofiza alveolara edentata este supusa atrofiei si in toyala capata o forma variata.

Baza poate fi confectionata din: Amprentarea preliminar i confecionarea modelului preliminar.

Elaborarea Metodica Nr 9

Concomitent amprenta preliminara permite determinarea profunzimii plicelor trecatoare ale mucoasei, starea generala a campului protetic, pozitia si directia insertiilor muscular si ligamentare care ulterior edentayia sa fie eliberate. Edentaia total i aspectele cmpului protetic. Clinic amprentarea functionala finala.

Se favorizeaza prin vibratii patrunderea pastei pana la umplerea tuturor incluziunilor amprentei lasandu-se liber 0,5 mm de la marginea libera a amprentei.

Aceste modificari sunt exprimate in forma de atrofie a fibromucoasei, caracterul si gradul careia depind de maladiile generale, locale, de varsta, de perioada de vreme parcursa din momentul instalarii edentatiei pana cand pacientul se adreseaza la medic.

Posted in: Environment